receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitwww.vegetarian.cz.
vegetarian.cz

Zpět na recepty

Zpět na hlavní jídla


Thajská stir-fry zelenina s rýží a tofu

4-5 porcí

Asijský styl rychlého osmažení ve wok pánvi; touto dobrůtkou ovoníte celý dům.

3 pol. lžíce olivového/lískového
/slunečnicového oleje

3 stroužky česneku, nakrájíme podélně

1 červená paprika, nakrájet na nudličky

1 zelená paprika, nakrájet na nudličky

1 žlutá paprika, nakrájet na nudličky

1 pol. lžíce nastrouhaného
čerstvého zázvoru

1 mrkev, nastrouháme na nudličky

1 balení tofu nebo tempeh,
nakrájet na kostičky

0.5 čaj. lžičky červené papriky

500 gr rýže, sójová omáčka

sůl a kayenský pepř k dochucení

- Dle návodu či svého postupu vaříme rýži.

- Mezitím, ve wok pánvi rozehřejeme olej a přidáme papriky společně s mrkví a česnekem. Smažíme za neustálého míchání, po 1 minutě přidáme strouhaný zázvor, 2 - 3 pol. lžíce sójové omáčky a smažíme/mícháme další minutu až dvě nebo dokud papriky s mrkví nejsou pěkně křupavé, ale ne tvrdé či rozvařené. (Pokud se směs začne připalovat, zalijeme troškou vody).

- Hotovou směs v pánvi ochutíme solí a pepřem, a podáváme s rýží.

pro Vegetarian.cz: René Schwarz

podívejte se také na: www.vegmedia.org